Foto: Micke Gustafsson, TR Bild

V75 på Dannero på påsklördagen

Förändrade förutsättningar till Danneros tävlingar 11 april


Norska banan Klosterskogen kan inte tävla på Påskafton 11 april. De loppen var tänkta att användas som underlag för de nordiska spelbolagens V75-spel, men det går alltså inte nu. Istället är det Danneros redan planerade årspremiär som kommer användas. Propositionerna på Dannero utökas och det finns nu två nya lopp. Startanmälningarna sker på måndag morgon.

– Vi lider med våra norska kollegor och norsk travsport. Nu ska vi göra vårt bästa för att arrangera en säker och trygg travtävling på Dannero. Publikplatserna är stängda. Banan är en strikt arbetsplats, endast öppen för de som arbetar den dagen, säger Danneros travbanechef Jens Berglund.

Norska travsportsförbundet DNT meddelade på fredag förmiddag att de inte kunnat få definitivt besked från sina myndigheter om möjligheten att arrangera trav i påsk. Därmed är Klosterskogens traditionella påskaftonstävlingar inte möjliga som underlag för V75-spel. Norsk Rikstoto och ATG planerar att ha gemensamt V75-spel varje dag under påskhelgen, med Rommes tävlingar på Påskdagen som huvudomgång. Istället för Klosterskogen blir det nu Danneros tävlingar på påskafton som blir spelplats för V75.

Danneros ursprungliga propositioner är kvar men ST har adderat två nya lopp. Dessutom har sju av loppen nu 75 000 kronor i förstapris. Startanmälningarna sker på måndag.

Publicerad fredag 3 april 2020. info@bergsaker.travsport.se