Wäjersten om succelördagen

Fyllde 30 år i början av januari 2020.
Efter egen erfarenhet och många lärorika år hos andra lyckosamma tränare/personer inom samma bransch, tog han ut proffs/tränarlicens i november 2017.
Resultaten har varit stadigt uppåt, vilket statistiken visar.
2018 blev det 19 segrar till stallet.
2019 resulterade det i 39 segrar.
2020 har han i skrivande stund 64 segrar och drygt 6,4 miljoner intjänat till stallet.


Vid lördagens V75-tävlingar på hemmabanan Bergsåker hade Wäjersten hela sex hästar till start inom V75, något som var helt nytt och mer jobb än tidigare, hur var anspänningen och hur jobbade ni i stallet inför detta?
- Det var speciellt, men la upp det så att vi körde hästarna på torsdagen för att känna att det var okej och sedan hade vi ett möte med personalen på fredag om hur vi skulle lägga upp det med vagnar och utrustning för att det skulle fungera praktiskt och kännas klockrent.
Alla hästarna kändes fina och resultaten blev därefter.

För Wäjersten blev det två tränarsegrar och det med hästarna Gooner och Merritt (körd av Per Lennartsson), Algot Zonett tvåa i samma lopp. Sedan styrde Wäjersten in Håkan Skoglunds Headning Reference till seger i den inledande avdelningen.

Trots att Daniel Wäjersten plockade ut sin proffs/yrkeslicens i slutet av 2017 finns nu hela 71 hästar på träningslistan.
- Det har ökat eftersom och det är bra spridning på hästägarna runt om i landet vilket känns otroligt roligt, jag har nio anställda som hästskötare och en som hovslagare.

Hur många och vilka har hört av sig efter lördagens stora framgångar?
- Ja det är många, allt från hästägare, närmast sörjande och en hel del spelare som tackat och varit glada och det uppskattas verkligen med tanke på det arbete jag och personal lägger ner på jobb och intresse.

Hur är det med E3-vinnaren Global Badman?
- Det är bra, han har börjat vintertränat nu, gått upp i vikt och har också växt en del. Han har helt enkelt blivit grövre vilket han behöver för att orka med sig själv. Han måste bli starkare i kroppen, så det är mycket styrketräning som gäller. Hoppas att han kan starta oftare under nästa år och årsdebuten under 2021 beräknas till mitten av april.

Publicerad tisdag 15 december 2020. info@bergsaker.travsport.se