Fyra V75-segrar till Bergsåker

Heading Reference – Trumpie – Gooner - Merritt


Fyra V75-segrar till Bergsåker! Det var längesen Bergsåker hade sådana fina framgångar på STL/V75.

Det är bara att gratulera till ett finfint jobb av stallen hos Håkan Skoglund, Nicklas Westerholm och Daniel Wäjersten.

Daniel var värst denna Luciadagsafton med två tränarsegrar (Gooner och Merritt) och två kusksegrar (Heading Reference och Gooner). Nicklas fick vinna med sin Trumpie, den andra 3-åringen i år att vinna ett STL/V75-lopp. Den första fick ju Bergsåker förra lördagen på Åby med Axel Ruda, tränad av Pär Ländin. Det är relativt ovanligt att 3-åringar vinner ett STL/V75-lopp, men nu har Bergsåker båda dessa årets 3-årsvinnare.  

Först ut var Håkan Skoglunds Heading Reference, körd av Daniel. Tredje ytter och full gas sista 700 sen starkast till slut och en finfin seger.

Sen var det dags för Trumpie, tränad och körd av Nicklas. Höll spetsen ganska lätt och sen var det lugna gatan hela vägen. Segern blev enkel då han gick ifrån på bra sätt över upploppet.

Samma segerrecept för Gooner i nästa lopp, spets och slut, och lätt ifrån till slut. Tränar och körde gjorde Daniel. Och sista V75-loppet blev till en dubbel för stall Wäjersten, där Merritt fick dra det längst strået före Algot Zonett. Femte ytter och bästa spurtkrutet till en knapp seger före stallkamraten Algot Zonett, som drog fram segraren i spåren.

Utöver V75-segrarna blev det ytterligare två tränarsegrar till Bergsåker denna Luciadagsafton. Lopp 2 vanns av Nuclear Håleryd, tränad och körd av Robert Dunder. Spets och slut, mycket enkel seger här också. Och kvällens sista lopp gick till han som har ”myror i brallorna”, Ants In The Pants. Tränar gör Lars Wikström och körde gjorde Per Linderoth. Ledningen hela vägen, men han var slagen på upploppet men kom tillbaka och visade finfin inställning. Seger med en längd till slut.

 

Grattis allesammans till ett finfint jobb!

Publicerad måndag 14 december 2020. info@bergsaker.travsport.se