Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Helgens tränarframgångar!

Tre segrar till Bergsåker på Danneros breddtrav i söndags.


Först ut var Markus Pihlströms Global Blind Date, som kördes till spets och stannade där hela vägen. Segern blev säker och i jollen satt Jimmy H Andersson.

Sen var det dags för Jimmy Jonsson att ha show, trots dubbla galopper i inledningen rundande Färsta Vilma hela gänget och hann dit precis på mållinjen till en knapp seger och tränar gör Öystein Tjomsland.

Avslutningsvis så slog Anci Svensson till med sin Quiz Roc, som kördes till ledningen omgående, trots 20 meters tillägg, och stannade där hela vägen. Segern blev säker och i jollen satt Jimmy H Andersson, som därmed tog sin andra dagsseger.

Samtliga segrar till Bergsåker, utom montéloppet, vid lördagens tävlingar på Solänget. Det började med Daniel Wäjerstens Albert Zonett som trots ett lopp i dödens hela vägen var starkast till slut. Sen var det Martin Lundahls tur att vinna med sin Mjölner Heraklas som fick jaga täten och till slut fick han nosen först i en knapp seger.

Därefter var det Nicklas Westerholms Filippa Am, denna gång körd av Mats E Djuse, som letade sig ut från spår åtta, tog dödens och vann sedan säkert på ett fint sätt. Broder Magnus A Djuse ville inte vara sämre när han körde Jeanette Hedins You Only Live Once, som i en vass avslutning bara var bäst.

Magnus tog därefter en ny seger, denna gång med Kristoffer Lunde Malmes Smedheim Snärta, där Magnus fick visa sin skicklighet i jollen när han på ritsen fick dit nosen först. Ida Olsson tar för sig alltmer, nu med Markus Pihlströms Andre Agassi, som efter ett lopp i dödens och ledningen 1200 kvar höll undan till en säker seger.

Avslutningen gick till det fina treåriga stoet Global Brexit, tränad och körd av Daniel Wäjersten, som efter ett lopp först i dödens och sen jagades den undflyende ledaren, som dock blev ett lätt byte på upploppet då Daniel trampade gasen i botten, segern blev lätt.

Grattis hela gängen kring alla dessa vinnande hästar!

Publicerad måndag 11 maj 2020. info@bergsaker.travsport.se