Nu är det på allvar!

Det är dags för ALLA att följa de riktlinjer och restriktioner som gäller för att travet ska få fortsätta att tävla.


De senaste skärpta kraven från regeringen, med att maximalt 50 personer får närvara på en offentlig tillställning, satte verkligen kniven på strupen för travets del. Ett tag trodde jag att det var kört, att nu var det dags för travet att upphöra med sitt tävlande innebärande katastrofala följder för tränare, kuskar, hästägare och andra företagare som är beroende av travbranschen, precis som många andra idrotter redan fått kännas vid.

Men det var på det berömda håret att vi klarade oss och får tävla vidare, eftersom stallbacken inte är en offentlig plats längre utan en arbetsplats. Och det ska vi vara jäkligt glada för. Se därför till att inte sabba den här möjligheten nu, ta ert ansvar, försök inte ta er in på stallbacken om ni inte har där att göra. För ni vill väl inte bli den som skjuter branschen i sank? Tänk till, ett eller två varv extra, och stanna hemma om du absolut inte behövs för att genomföra tävlingarna. Loppen kan ni alltid se på diverse olika sätt.

Om vi alla hjälps åt och ser till att riktlinjerna följs och att obehöriga inte är närvarande på våra tävlingar då har vi en chans att klara oss igenom det här corona-stålbadet med hedern och ekonomin i behåll.

Thomas Almqvist

Publicerad tisdag 31 mars 2020. info@bergsaker.travsport.se