Foto: Micke Gustafsson, TR Bild

V75 på Bergsåker nästa lördag den 21 mars!

Momarken i Norge var tilltänkt arrangör av STL-tävlingar den 21 mars men Det Norske Travselskap har beslutat att ställa in alla tävlingar fram till 26 mars. Svensk Travsport har beslutat att inte ta över eller flytta tävlingarna från Momarken till en svensk bana, däremot ändrar vi starttid samt korrigerar propositionerna för Bergsåkerstävlingarna den 21 mars.


Bergsåker arrangerar V75 lördag 21 mars

Bergsåker blir arrangör av V75 nästa lördag, den 21 mars, istället för norska Momarken. Det beslutet fattades idag efter att Norge har ställt in alla travtävlingar från och med fredag den 13 mars.

– Svensk Travsport arrangerar tävlingar på Bergsåker den 21 mars och vi kommer att erbjuda V75 då till våra kunder, säger Nicklas Jonsson Head of Horse Betting på ATG.

Bergsåker skulle arrangerat kvällstävlingar nästa lördag där ATG skulle erbjudit spel på V65. Nu flyttar Svensk Travsport tävlingsstarten till kl 14.45, precis som vanligt på lördagarna, och ATG
erbjuder spel på V75 (kl 16.20).

– Det är väldigt extraordinära tider och vi följer händelseutvecklingen timme för timme, dag för dag. Det här är en bra lösning just nu där ATG följer myndigheternas beslut och inriktning, säger Nicklas Jonsson.

För detaljer gällande propositioner läs mer på https://sportapp.travsport.se/propositions/raceday/ts584651

Starttiden flyttas från 18,30 till 14,45 precis som när de ordinarie V75-tävlingarna startas. Första start i V75 blir kl 16,20.

Svensk Travsport uppmanar alla att följa och respektera myndigheternas beslut gällande Corona. Svensk Travsport följer utvecklingen noga och kommer att uppdatera informationen så fort vi får nya direktiv från myndigheterna. Svensk Travsport är tacksamma om samtliga respekterar och läser igenom följande förhållningstips.

Rekommendationer till banor och aktiva i samband med travtävlingsdagar

Med anledning av det förhöjda smittläget av coronaviruset covid-19 vill Svensk Travsport ge några allmänna rekommendationer för att minimera risken för smittspridning. Som tidigare meddelats genomförs nu alla travtävlingar utan publik och alla publikområden hålls stängda. Stallbacken hålls dock öppen och vi ber alla att gemensamt arbeta för att följa nedanstående riktlinjer:

 • Säkerställ att endast de som krävs för att genomföra tävlingarna är på plats. I detta ingår:
  Funktionärer och övrig banpersonal
  Aktiva i form av tränare, skötare, kuskar och transportörer med starthäst
  Media i form av journalister, fotografer och medarbetare på Kanal 75
 • Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande hygien:
  Stanna hemma när du är sjuk – om du uppvisar några former av influensaliknande symptom, ta det säkra före det osäkra och stanna hemma.
  Tvätta händerna ofta – om tvål och vatten inte finns tillgängligt kan man använda handsprit med minst 60 % alkohol.
  Hosta och nys i armvecket.
  Undvik att röra ögon, näsa och mun.
  Undvik folksamlingar i möjligaste mån (tex rusningstid i kollektivtrafiken)
 • För aktiva:
  Byt om i bilen eller ert privata stall, undvik omklädningsrum
  Vistas ute i så stor utsträckning som möjligt
  Om möjligt undvik folksamlingar/grupperingar
 • För banor:
  Minska antalet allmänna områden så mycket det går
  Erbjud alternativ servering utomhus, etc
  Mer info finns hos Folkhälsomyndighetern och världshälsoorganisationen WHO har illustrerat med ett filmklipp.

Har du symptom?

Information om COVID-19 finner du på Vårdguidens hemsida och 1177 är numret du i första hand ska ringa vid symptom, det är dock väldigt högt tryck för tillfället. Om du bara har frågor gällande smittan ska du ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Publicerad fredag 13 mars 2020. info@bergsaker.travsport.se