När drömmen blir sann

ATG:s Drömfond har beslutat att göra skillnad för Trabanegruppen på Bergsåker.


Travbanegruppen är en kommunal företagsgrupp som har sin arbetsplats på Bergsåker. De hjälper till på hela anläggningen, men främst i Travskolan.

-Det känns oerhört kul att de får denna möjlighet, säger Isabelle Velander. De gör ett fantastiskt jobb hos oss dagarna i ända, och får ofta backa för ordinarie verksamhet. Så det känns varmt i hjärtat att de äntligen har en ”egen häst” som de har första tjing på, fortsätter hon.

Idag fick de alltså sin egna tävlingshäst, Whispering Pines. ATG:s Drömfond har inte bara köpt en tävlingshäst åt dem, utan även en tävlingssulky och träningsvagn, samt tävlingssele. Hästen kommer att stallas upp på Travskolan, och tanken är att den skall tävla framöver.

-Whispering Pines har de kvalitéer som är viktiga för Travbanegruppen. Han verkar vara gudasnäll, lugn och jättetrevlig, och verkar glad över allt pyssel som han får, säger Linda Frisell – en av handledarna i Travbanegruppen.

Pyssel kommer det nog att bli rätt mycket av. Just nu står 16 ungdomar i kö för att borsta och lära känna honom.

-Vi är redan bästisar, säger Christoffer som har sin dagliga verksamhet i Travbanegruppen och fortsätter med att ”-Jag är hans första följare på hans Instagramkonto”…

Det är helt enkelt julafton på Bergsåker idag. En stor glädje mitt bland det tråkiga som händer med pandemin.

Publicerad tisdag 17 november 2020. info@bergsaker.travsport.se