Ponnytravet inställt på Bergsåker lördag 14 november

Årets åtta återstående ponnytävlingsdagar ställs in. Den pågående pandemin har tvingat Folkhälsomyndigheten att skärpa de allmänna råden kring smittskydd. På flera håll avråder de lokala myndigheterna från att anordna tävlingar för barn och ungdomar, och det får också konsekvenser för ponnytravet.


Den senaste tidens ökande smittspridning i samhället har gjort att flera lokala myndigheter infört skärpta så kallade allmänna råd. På flera ställen avråder myndigheterna från att anordna matcher och tävlingar för barn och ungdomar. Många sporter tvingas nu därför ställa in matcher och turneringar under november och december. Det gäller även årets åtta resterande ponnytravtävlingar.

– Det är visserligen fortfarande olika regionala förutsättningar i Sverige, men vi ser tydligt att myndigheterna tvingas skärpa rekommendationerna allt mer och att det påverkar även ungdomsidrotten. Därför har Svensk Travsport i samråd med SPTF idag tagit ett nationellt beslut att ställa in årets resterande åtta ponnytravdagar, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.

De ponnytravtävlingar som nu ställs in är:
Bergsåker 14/11
Axevalla 14/11
Rättvik 15/11
Jägersro 15/11
Kalmar 22/11
Mantorp 28/11
Östersund 29/11
Örebro 13/12

Ordinarie travtävlingar är sedan 12 mars hanterade som strikta arbetsplatser, där endast yrkesverksamma människor har tillträde, och kommer att fortsätta som hittills.

Publicerad fredag 13 november 2020. info@bergsaker.travsport.se