Jimmy H Andersson Champion på Dannero

Jimmy tog de tre segrar som behövdes


Jimmy H Andersson hade på papperet en tuff uppgift inför Danneros finaldag. Han behövde ta tre segrar, på sina sju uppsittningar, för att gå förbi Ulf Ohlsson som ledde Championligan på Dannero med två segrar och flera andraplatser.

Ulf Ohlsson som prenumererat på Championtitlarna på Dannero de senaste 15 åren fick i år se sig besegrad av Jimmy. Jimmy som måste vinna årets sista lopp och gjorde så också, spännande hela vägen således.

Första segern tog Jimmy först i den fjärde uppsittningen med Flight Danseur, ledningen hela vägen. Andra segern togs med Rönningsgutten, i den femte uppsittningen, som trots en galopp varvet kvar ändå var starkast till slut. Och den sista och sjunde uppsittningen, den helt avgörande, togs med Splendid Choise, som spetsade trots tillägg och sedan stannade han där hela vägen in i mål. Ett stort grattis till Jimmy, som nu går proffstränarutbildningen och om allt går som planerat ska han bli proffs här på Bergsåker vid årsskiftet.

12 segrar blev det i år på Dannero och den traditionsenliga Silverpiskan från Nylands Järn hamnade således i Jimmys händer.

Publicerad måndag 28 september 2020. info@bergsaker.travsport.se