OTROLIGOSÅFIN & GOGOBET SISU V75-VINNARE

Vid dagens STL/V75-tävlingar på Bergsåker bjöds det på strålande sol och 14 grader, det var många som trivdes i det härliga vädret.


En av dessa var OTROLIGOSÅFIN som blixtrade till ledningen i den första avdelningen (Bronsdivisionen). Höll sedan ett högt tempo hela vägen, stack undan över upploppet och tog fjärde raka segern för sin tränare Lars-Göran Söderberg. Tiden blev det nya rekordet 12,3/2140a.
- Man blir glad när man kör honom, idag var han startsnabbare än tidigare, jag tror att det är skorycket som gjort det, att han tävlar barfota. Hade gått om krafter kvar i sista kurvan, men körde lite mot Wäjersten (Gooner), han lever upp till namnet - Otroligosåfin, säger Lars-Göran Söderberg.
Ägare: Stall Siamo Otto
 
GOGOBET SISU har det snackats mycket om och där finns det hög kapacitet. Gjorde här sin andra start för året och är obesegrad efter dessa. Han togs lugnt från start för körande Mats E Djuse, galopperade i mitten av första kurvan och tappade en hel del. Tillbaka i fältet 1500 kvar, fick tredje utvändigt och gick sedan på i tredjespår varvet kvar där han fick trava resten av loppet. Hästen var oerhört tapper som trots galopp och en tung löpning kunde avgöra säkert på 15,2/2640 meter.
- Han var jäkligt fin grabben, man måste komma ihåg att det här bara var andra starten i år så jag vågar inte ens tänka på hur farlig han kan bli. Trampade av sig en sko och sedan springa sådär är helt sjukt egentligen. Nu laddar vi mot Elitloppshelgen via Berth Johanssons Memorial, säger Veikko Haapakangas.
Tränare: Mika Haapakangas
Ägare: Scuderia Achillea

Publicerad måndag 19 april 2021. info@bergsaker.travsport.se