Flyttade ponnytravtävlingar på Bergsåker 7 mars

På grund av den fortsatt svåra smittspridningen i samhället kvarstår regeringens restriktioner gällande allmänna sammankomster och folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande barn- och ungdomsidrott. Med anledning av detta har Svensk Travsport i samråd med SPTF valt att flytta årets första ponnytravtävling som skulle genomförts på Bergsåker söndagen den 7 mars till söndagen 11 april.


- Vi är fortsatt mitt i en pandemi och tyvärr ser vi ännu inte slutet i tunneln. Smittläget är fortsatt allvarligt och det märks att både regeringen och folkhälsomyndigheten fortsätter att hålla en skarp ton. Det är självklart extremt tråkigt att det går ut över ponnytravsporten men som restriktionerna är nu så är de inte förenliga med att vi genomför ponnytravtävlingar, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport.

Tävlingarna som skulle genomförts på Bergsåker den 7 mars flyttas till söndag 11 april. Under mars månad är i övrigt tre tävlingsdagar för ponny inplanerade: 13 mars på Umåker och Gävle samt 21 mars på Romme. Målsättningen är att övriga dagar ska kunna genomföras som planerat då regeringen aviserat att nya restriktioner och förtydliganden kring idrottsaktiviteter är på gång.

- Vi vill såklart kunna komma igång med vår ungdomsidrott så fort som möjligt men det är viktigt att vi följer råd och restriktioner från myndigheter och regering. Vi har förhoppningar att nya rekommendationer kommer som möjliggör för oss att genomföra tävlingarna. Samtidigt kan vi inte veta hur smittspridningen utvecklar sig och Svensk Travsport fortsätter att följa vad som händer, säger Petter Johansson.

Besked om tävlingarnas genomförande eller inte kommuniceras så fort det är möjligt.

- Vi lider såklart med de aktiva inom vår sport som försöker förbereda sig och sin ponny på bästa sätt med den osäkerhet som råder. SPTF och Svensk Travsport håller en fortsatt dialog för att kunna agera snabbt och kommunicera baserat på vad regeringen och folkhälsomyndigheten meddelar, säger Maria Gabrielsson, ordförande i SPTF.

Publicerad måndag 22 februari 2021. info@bergsaker.travsport.se