Jimmy H Andersson

Ny proffstränare på Bergsåker


Jimmy H Andersson är ny proffstränare på Bergsåker från och med den 1 januari. Han gick proffstränarkursen tillsammans med bland annat Björn Persson. Båda klarade av kursen galant. Medan Björn väntar på att ta ut sin licens så har Jimmy valt att göra det direkt nu vid årsskiftet.

Jimmy som fyllt 38 år har sonen Sebastian 3 år tillsamman med sambon Vilde Einungbrekke. Jimmy håller till på Bjärme Gård, Ola Åsebös träningsanläggning. Jimmy har jobbat åt flera tränare under sin ganska långa karriär, bland annat hos Christer Nylander, Ulf Ohlsson, Anders Wallin och nu senast hos Svante Båth. Som roligaste travminne betraktar han Derbysegern med Pochai där Västerbo fantast var trea i samma lopp. Jimmy var skötare till båda dessa hästar.

Jimmy som ifjol körde in drygt 1,6 miljoner kr, har idag 8 hästar på träningslistan. Den mest meriterade är Andre Agassi, som han vann Amatör-SM med 2019. Han har även nyligen fått in ett nyförvärv, Eightdaysaweek, som var en tidig talang i Danmark, och som ska bli intressant att följa framöver.

 

Vi önskar Jimmy med familj lycka till i sin nya satsning som proffstränare på Bergsåker.  

    

Publicerad tisdag 5 januari 2021. info@bergsaker.travsport.se