Pressrelease - Bergsåker Winter Trot

Bergsåker lanserar nytt storlopp i februari


Bergsåker presenterade idag sitt nya storloppskoncept, Bergsåker Winter Trot. Loppet är ett nyinstiftat lopp för den översta eliten över distansen 2640 m autostart och lockar med ett förstapris på 500 000 kr. Därtill planerar banan att bygga ett vinterevent för att locka besökare till Bergsåker.

- Vinterhalvåret i Sverige är fritt från stora event och vi har identifierat en lucka i tävlingsprogrammet. Vi tror stenhårt på idén att lansera ett vinterevent som förhoppningsvis kommer att locka storpublik, säger Bergsåkers VD Henrik Montin.

Bergsåkers sportchef Thomas Almqvist hoppas att loppet kommer att locka den yppersta eliten i Sverige, och distansen flirtar med storloppen i det franska vintermeetinget.

- Naturligtvis är vi medvetna om att de allra bästa hästarna vintertränar den här årstiden, men vi tror att det finns tillräckligt många stjärnhästar ute för att det ska bli ett bra lopp. Kanske kan vi locka några som provat lyckan i Frankrike, alternativt att någon väljer att årsdebutera tidigare då prissumman är hög, säger sportchef Thomas Almqvist.

Förstapriset i loppet blir 500 000 kr och blir därmed det största loppet för äldre eliten under vintern på svensk mark.

Förutom fin sport så hoppas Bergsåker att locka besökarna genom att samarbeta med olika partners för att bygga ett riktigt vinterevent.

- Vår ambition är att Bergsåker Winter Trot ska bli vinterns motsvarighet till Sundsvall Open Trot på sommaren. Tillsammans med våra samarbetspartners kommer vi att bygga ett event med flera olika vinteraktiviteter. Vi hoppas på en riktig folkfest, vilket skulle vara unikt i trav-Sverige vintertid, säger marknadsansvarige Daniel Näslund.

Banans störste tränare Daniel Wäjersten är också positiv till konceptet

- Det känns väldigt bra att Bergsåker satsar på ytterligare ett stort lopp. Det kommer lyfta hela tävlingsdagen och sätta Bergsåker på kartan, säger Daniel Wäjersten.

Den första upplagan av Bergsåker Winter Trot avgörs lördag 19 februari 2022.

För mer information kontakta:

Henrik Montin, 070-087 49 72

Publicerad måndag 18 oktober 2021. info@bergsaker.travsport.se