2024-03-15

Även om vi har hunnit avverka en del tävlingsdagar redan, så har vi huvudsäsongen framför oss och det är nu som hjulen börjar snurra på riktigt. Vi siktar på att ta en del krafttag, för att vi ska kunna växa och bli ännu starkare.


För att försöka hitta svaret på vad hästägare verkligen vill i denna tidsålder, så ska vi sätta ihop en grupp med relevanta personer. Från bland annat hästägarföreningen, B-tränarföreningen och även representanter för A-tränarna och en eller flera befintliga hästägare. Detta är tänkt som ett startskott för att ta reda på vad kan vi göra för att locka nya hästägare - och minst lika viktigt - för att kunna behålla dom!

Och som jag sagt tidigare alla förslag krig att attrahera, rekrytera och behålla hästägare välkomnas med tacksamhet!

Den årliga galan dominerades inte helt oväntat, av Daniel Wäjersten och Öystein Tjomsland.

Men de roligaste prisutdelningarna blev “Årets Komet”, Axel Ruda som gjorde Pär Ländin så oerhört glad och rörd - och så prisutdelningen till trotjänaren Helena Johansson, som blev årets skötare.

Visst, efterspelet i media blev aningen negativ, som det kan bli ibland om man skålar i glasen någon gång för mycket…

Förvisso sådant som kan hända när bägarna svingas, men det kan vara på sin plats att påminna om att detta är en offentlig tillställning. Där man som aktiv representerar sin rörelse och det som den står för. Och även alla vi andra har givetvis ett ansvar att vara respektfulla mot varandra, de aktiva och omgivningen i övrigt.

Nästa år så kommer galan att förläggas till lunchtid… näää, nu skojar jag!

Vi vänder blad, som kungen hade sagt, och kör som vanligt med glatt humör.

Nu till veckan, så ska vi ha en träff mellan aktiva och domare/funktionärer. Svensk Travsports domarbas Jonny Staaf är med, för att följa upp och för att vi ska lära oss av varandra, efter “Passgångar-Gate” och ett par andra kontroversiella, men ändå lärorika, episoder.

Bergsåkers andelshäst, det 3-åriga stoet Unforgettable A.Y. (e. From Above) ska starta fredag kväll på Romme i lopp 3.

Vår tanke med det här projektet är att de som är med ska kunna äga häst på ett enkelt, roligt och smidigt sätt. För en ynka tusenlapp så får du vara med till den sista december!

Genom att bli delägare i Unforgettable A.Y så får du regelbundna nyhetsmejl med information, inför och efter start. Dessutom inbjudan till unika evenemang, stallträffar med hästen när det ges möjlighet, samt vid start på hemmabanan Bergsåker. Stallbacksvisningar i samband med start planeras också. Dessutom så blir det studiebesök på Wolmsta Gård och en sommarfest!

Tanken är att detta totalt sett ska bli en riktigt härlig upplevelse.

Nästa stora höjdpunkt för travets del är givetvis påsken, då många stora stjärnor “luftas”.

Nu börjar de stora elefanterna att dansa ute på banorna. Och detta märker vi förhoppningsvis av, när vi har V75 här hemma på Bergsåker den 13 april!

Varmt välkomna till Bergsåker, som även i denna internet-ålder alltid är bäst på plats.

Mohammed Malla, Sportchef Bergsåker
mohammed.malla@bergsaker.travsport.se

Publicerad fredag 15 mars 2024. info@bergsaker.travsport.se