Foto: Cleas Kärrstrand, TR Bild

Serier


B-tränarserien 2023

Bergsåkers B-tränarserie byter namn till Royal Sulkys B-tränarserie. 10 försökslopp kommer att köras under året och med en final. 

De femton poängrikaste hästarna är kvalificerade för finalen, därefter 16:e osv. Vid lika poängtal har bästa placering i försöken företräde. Skulle dessa också vara desamma har flest startpoäng företräde. Skulle finalloppet inte bli fullt kan övriga B-tränade hästar anmälas till finalen. De med högst startpoäng blir då berättade att delta.

De körsvenner som är berättigade att köra i loppen ska inneha B- eller K-licens, inte vara lärling, dvs anställd hos
A-eller B-tränare, och inte ha kört fler än 150 lopp under 2022.

Poängskala: 30-12-8-6-4-3 och 1 poäng till samtliga övriga startande hästar.

 

Följ resultaten här.

 

International Stallions Körsvensserie

Bergsåker kör under 2023 en körsvensserie för ungdomar där kuskar som är berättigade att delta i dessa lopp är födda 1988 eller senare och som kört högst 150 lopp under 2022. (K150).

Det kommer att köras försökslopp och ett finallopp under hösten. De 12 poängrikaste kuskarna under denna serie är kvalificerade att delta i finalloppet som körs i december. Vid lika poängtal sker lottning mellan kuskarna.

Poängskalan är följande: 12-9-6-4-2-1. Bara de 6 främsta får poäng.

Vinnaren i serien får ett stipendium till Prix d’Amerique till ett värde av 7 500 kr. Vinnaren i själva finalloppet får detsamma.

 

 Följ resultaten här.

 


info@bergsaker.travsport.se